Solcreme

Ansigtssolcreme er et essentielt trin til din morgenrutine – også selvom solen ikke skinner! De ultraviolette stråler fra solen, er den ledende faktor i tidlig aldring af huden, som fine linjer, rynker og pigmentpletter. Det er derfor aldrig for tidligt at begynde at bruge ansigtssolcreme på daglig basis.

365 Derma Relief Sun Cream SPF50+ PA++++ Air Fit UV Defense Sun Cream SPF50+ PA++++ Airy Sun Cream SPF50+ PA++++ Airy Sunstick Smoothing Bar SPF50+ PA++++ Aloe 54.2 Aqua Tone-Up Sunscreen Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ Artless Glow Tinted Sunscreen SPF50+ PA+++ ATO Mild Sun Cream SPF50+ PA++++ Awe-sun Airy-fit Daily Moisturizer with Sunscreen SPF50+ PA++++ Awe-sun Airy-fit Sunscreen SPF50+ PA++++ Bio Watery Sun Cream + Deluxe Set Bio Watery Sun Cream SPF50+ PA++++ Birch Juice Moisturizing Sun Cream SPF50+ PA++++ Black Rice Moisture Airyfit Daily Sunscreen SPF50+ PA++++ Bulgarian Rose Tone-up Sunscreen SPF50+ PA+++ Calming Sun Cream SPF50+ PA++++ CICA Soothing Sun Cream SPF50+ PA++++ Cicaluronic Non-Nano Sunblock SPF50+ PA+++ Cotton Soft Sun Stick SPF50+ PA++++ Daily Fresh Sun Stick SPF50+ PA++++ Daily Mild Sun Fluid SPF50+ PA++++ Daily Mineral Tinted Sun Lotion SPF50+ PA++++ Daily Mineral Tone Up Sunblock SPF50+ PA++++ Essence Sun Pact

Ansigtssolcreme beskytter din hud

Ens hudpleje rutine er et sted, hvor man ikke kan gå på kompromis, hvis man ønsker de rigtige resultater. Det kræver en indsats og en langsigtet pleje at skabe en flot og glansfuldt hud. Her er en ansigtssolcreme et afgørende middel til at holde huden flot og ung. Det er misforstået, at solcreme kun er til de dage, hvor temperaturen er høj, og der er en øget risiko for solskoldning. Man skal anvende ansigtssolcreme hver dag sommer såvel som vinter.

Hvad er solcreme?

En solcreme har det formål at beskytte huden imod solens skadelige stråler. En solcreme indeholder kemiske og fysiske filtre, som beskytter huden med solens UVA og UVB stråler.

Huden specielt i ansigtet vil være udsat for solens stråler hele året rundt, hvilket kan lede til fine linjer og andre hudproblemer. Det er de ultraviolette UVA og UVB stråler fra solen, som er skadelige for både hudens overflade og dybde. De kan forårsage skader og hudsygdomme, hvis man ikke benytter sig af de rigtige og beskyttende produkter som en ansigtssolcreme. Særligt vil UVA stråler kunne ændre hudens elastin- og kollagenfibre. Det er netop disse fibre, som skaber spændstigheden og elasticiteten i huden. Denne problematik vil man dog komme til livs i brugen af en ansigtssolcreme.

Det er en misforståelse, at man kun skal anvende solcreme, når solen skinner og der er øget risiko for solskoldning. Man skal anvende solcreme hver dag sommer såvel som vinter.

I valget af en ansigtssolcreme vil man opleve en øget næring og pleje, der hverken fedter eller klistre huden. Tværtimod vil den lægge sig beskyttende på huden og endvidere øge hudens elasticitet.

Ansigtscreme er trin 10 i den koreanske hudplejerutine, efter ansigtscreme (trin 9), og dermed det allersidste trin.

Hvad er UV-indeks og stråler?

UV-indekset er det som bruges til at fastsætte solens ultraviolette stråling, også kaldet UV-stråling, jo højere UV-strålingen er des mere, skal vi passe på, når vi er ude i solen. UV-stråling er normalt højest midt på dagen, hvor solen står højest på himlen.

Hvor ofte skal man påføre solcreme?

Som udgangspunkt anbefaler vi at man påfører solcreme hver gang man har været i vandet, svedt meget eller efter et par timer ude i solen.

Hvad er et kemisk solfilter?

Kemiske solfiltre trænger ind i huden og absorberer UV-stråler. Kemiske filtre er ikke farlige, de lægger sig allerøverst på huden og trænger ikke ind i kroppen. Solcremer som indeholder kemiske filtre er oftest lettere i konsistens og mere transparente i konsistensen.

Hvad er et fysisk solfilter?

Fysiske solfilter sidder på overfladen af huden og virker som et skjold på huden og reflekterer UV-strålerne. De mineralske filtre er titanium dioxid og zinc oxid, som oftest kendetegnes ved en tykkere og mere hvid konsistens.

Hvad skal man vælge, fysisk eller kemisk filter?

Det kommer meget an på, hvilken hudtype man har. Hvis man har sensitiv eller irriteret hud kan man opleve, at en solcreme med kemiske filter kan virke irriterende på huden og derfor vil vi oftest anbefale en solcreme med fysiske filtre til sensitiv og irriteret hud.

SPF er din bedste ven

I en ansigtssolcreme vil der altid være et højt indhold af SPF, der er solfiltre. Disse filtre bortfiltrerer dele af UV strålingen med kemiske og fysiske solfiltre. Alt afhængig af den valgte ansigtssolcreme vil den indeholde stoffer, som er med til at beskytte huden. De vil trænge ind i hudens dybde og nedsætte den stråling, som man udsættes for ved at begå sig i solens stråler.

Man kan med fordel vælge at påføre sin ansigtssolcreme inden, man påfører sin makeup. Mange brands og make-up mærker tilbyder i dag produkter, specielt hudprodukter, der indeholder SPF. Det kan dog ikke erstatte vigtigheden af en ansigtssolcreme, der udviklet specielt til formålet.

Solcreme der ikke fedter

Hvis du er på udkig efter en solcreme der ikke fedter, så anbefaler vi, at du vælger en solcreme med kemiske solfiltre. Kemiske solfiltre er nemlig oftest dem som huden lettest absorberer, da de typisk er tyndere i konsistensen.

Ansigtssolcreme efter hudtype

Ansigtssolcremer er udviklet til specifikke hudtyper og hudproblemer, og derfor findes en solcreme til hver en hudtype og til hvert et formål og hudproblem. Man kan med fordel kigge efter en ansigtssolcreme afhængigt af, hvad man ønsker at fokusere på, for en mere målrettet funktion.

Af samme årsag vil man eksempelvis kunne finde en ansigtscreme til den fedtet og urene hud. Some By Mi Truecica Mineral Calming Tone-Up Suncream SPF50 PA++++, er formuleret med 100% mineralske filtre og gode grønne planteekstrakter!

En opgradering af SOMEBYMI’s truecica solcreme, der nu kommer i en calming og tone-up version, som har en forbedret beroligende effekt, flere anti-aging ingredienser og en bredspektret samt høj UV-beskyttelse. Er samtidig udviklet med omtanke for havmiljøet og indeholder ikke miljøbelastende stoffer der bl.a. kan skade koralreve. En ‘Reef safe’ solcreme til den miljøbevidste og grønne k-beauty-elsker! Med SOMY BY MI’s signaturingrediens, Truecica™, som indeholder centella asiatica, tea tree og koreansk malurt, vil solcremen virke beroligende, helende og betændelsesdæmpende på sensitiv, stresset og inflammeret hud. Med kølende aloevera vil huden dulmes og føles mindre opblusset, rød og varm. Indeholder stærke antioxidanter som resveratol og vitaminer, der vil udglatte, fugte og styrke hudbarrieren, som vil genvinde en glat og mere ensartet hudstruktur.

I tilfælde af en moden hud, der har tendens til fine linjer og tørre plamager, så er anvendelsen af en god ansigtssolcreme alfa omega. Det vil altid anbefales, at man i en tidlig alder begynder at pleje og beskytte ens hud. Det er dog aldrig for sent at gøre en forskel for ens hud.