Essens

En essens har en lettere, tyndere, mere vandig konsistens end et serum, men indeholder stadig de samme lækre ingredienser. Essens påføres efter en toner, og tilfører huden et ekstra lag af fugt og hydrering.

En essens kan være målrettet mod en række hudproblemer. Oftest er en essens målrettet mod linjer og rynker, dehydreret og trist hud, samt ujævn hudtone. Derfor vil en essens ofte indeholde ingredienser, der fremmer hudens naturlige cellefornyelse. Dette gør huden blød og giver huden en flot glød.

33 Ampoule Pad Advanced Snail 96 Mucin Power Essence Advanced Snail Radiance Dual Essence Bean Essence Chestnut AHA 8% Clear Essence Cica Repair Snail Essence Essence Layering SET No. 1 Fermentation Essence Galactomyces 95 Tone Balancing Essence Ginseng Essence Water Heartleaf Essence Hyaluronic Acid Hydra Power Essence Hyaluronic Acid Water Essence Mugwort Essence No.3 Super Glowing Essence Toner Peach 77% Niacin Essence Toner Pear Blossom Single Essence Real Ferment Micro Essence Rose Edition Starting Treatment Essence Skin Power Original First Essence Snail Bee High Content Essence Snail EX Ultimate Boost Facial Essence Snail Mucin 95 + Peptide Essence Snail Repair Intensive Essence

Hvad er en essens?

En essens minder i sin enkelthed om en toner. Man kan sige, at essens er en blanding mellem en toner og et serum. En essens har en toneragtig konsistens, men er målrettet som et serum.

Modsat en toner, som kan indeholde eksfolierende ingredienser som BHA og AHA, så indeholder en essens høje doser af aktive ingredienser, som går i dybden og styrker hudens barriere. Det er her store doser af beroligende og fugtighedsgivende ingredienser som hyaluronsyre og glycerin kommer på banen, der er bidrager til en fugtbevarende effekt.

En essens er formuleret med en lav molekylærvægt, for at opnå en maksimal absorbering i huden, der giver essens en mere vandig konsistens. Dette er for at kunne være hurtigabsorberende, hvilket forbereder huden til serum, som er næste trin i hudplejetrinene (trin 6 serum).

Essens skal dog heller ikke forveksles med et serum, der indeholder endnu højere koncentrationer af nærende ingredienser.

Efter huden har fået en god mængde toner/mist (trin 4 toner/mist), påføres en essens. Dette kan enten ske ved at påføre produktet til en vatrondel, eller ved brug af håndfladerne, hvor produktet nænsomt duppes ind i huden.

Målrettet hudpleje med en essens

En essens er i højere grad specialiseret og målrettet hudpleje. Oftest er en essens målrettet mod en række hudproblemer som linjer og rynker, dehydreret og trist hud, samt ujævn hudtone. Derfor vil en essens ofte indeholde ingredienser, der fremmer hudens naturlige cellefornyelse, der giver huden et flot ensartet udseende, og blødhed.

En populær essens er Missha Time Revolution The First Treatment Essence RX, der er lavet med en gæringsmetode kaldet dobbeltfermentering. Hovedingrediensen i denne specielle essens er den patenterede Pro Ferment α™, som er et fermenteringsekstrakt med cicaenzymer, der sætter gang i hudens kollagensyntese og virker anti-agende på linjer og rynker. Samtidig tilføres huden en intens og dyb hydrering, som booster huden med ny energi.

Bestselleren fra Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, er anmelderrost for dens helende og fugtgivende egenskaber. Hovedingrediensen består af sneglesekret, der er pakket med antioxidanter, proteiner og peptider. Disse ingredienser giver essensen anti agende og anti-flammatoriske egenskaber, der stimulerer kollagendannelsen, som mindsker aldringstegn og giver huden et stærkt fundament. Flere kunder har meldt tilbage om mindsket synlighed af at, færre rynker og færre udbrud.

Neogen Real Ferment Micro Essence, indeholder 90% fermenterede ingredienser, som bifida, saccharomyces og sake (risvin), der giver huden intens fugt og øger hudens elasticitet, samt promoverer en mere jævn hudtone og en sund glød. Fermenteringen udskiller naturlige aminosyrer, vitaminer og antioxidanter, samt formindsker molekylestrukturen, der gør huden i stand til at optage de gavnlige stoffer.