De 10 Trin

De 10 trin, der kendetegner koreansk hudpleje, er ikke et must for at komme i gang. Det handler om at ”mixe and matche” de produkter, som passer til din hudtype og behov.

Du vil hurtigt kunne se en positiv forskel, selvom 6-10 produkter lyder af meget, så tager det faktisk ikke lang tid, og din hud vil elske dig for det! Du skal vælge koreansk hudpleje, hvis du ønsker at opnå hurtige synlige resultater med din hudpleje.

De 10 trin 800x700

Trin 1: Oliebaseret rens

Hvad er oliebaseret rens?

En oliebaseret rens er et hudplejeprodukt, der bruges i trin 1 i den koreanske hudplejerutine. Olierens indeholder en blanding af forskellige olier, der opløser og fjerner makeuprester, samt snavs fra huden.

Hvad er ”double cleanse”?
Metoden ”double cleanse” stammer fra de 10 trin i den koreanske hudplejerutine. Først bruger man et oliebaseret renseprodukt, der blidt nærmest smelter alt makeup og snavs fra huden. Derefter renser man huden for anden gang og virkelig renser huden i dybden. Efter en dobbelt rens vil huden være renset og klar til de næste trin i din hudplejerutine.

I den koreanske 10-trins rutine er rens opdelt i to trin: oliebaseret rens og vandbaseret rens.

Heimish all clean balm 1000x1000

Trin 2: Vandbaseret rens

Hvad er en vandbaseret rens?
En vandbaseret rens er en mild og skånsom måde at fjerne snavs og overskydende talg fra hverdagen. Det er en effektiv til at fjerne snavs fra huden uden at strippe huden for dens naturlige olier, som kan ødelægge hudbarrieren. Efter vandbaseret rens, er din hud klar til de næste plejende trin i din hudplejerutine.

Hvad er "double cleanse"?
Metoden ”double cleanse” stammer fra de 10 trin i den koreanske hudplejerutine. Først bruger man et oliebaseret renseprodukt, der blidt nærmest smelter alt makeup og snavs fra huden. Derefter renser man huden for anden gang og virkelig renser huden i dybden. Efter en dobbelt rens vil huden være renset og klar til de næste trin i din hudplejerutine.

I den koreanske 10-trins rutine er rens opdelt i to trin: oliebaseret rens og vandbaseret rens.

Heimish matcha biome amino acne cleansing foam 150ml 1000x1000

Trin 3: Eksfoliering

Hvad er eksfoliering?

Alle hudtyper har godt af at blive eksfolieret, for at stimulere hudcellerne, og derved dannelse af nye hudceller. Det afhænger dog af, hvilken hudtype man har. F.eks. kan en fedtet og uren hud med fordel eksfolieres oftere end en tør hud. En sund hud med flot glød, kan opnås gennem regelmæssig eksfoliering. Eksfolier gerne 2-3 gange om ugen eller i det omfang, huden tåler det.

Når man snakker om eksfoliering findes der to måder: Fysisk eksfoliering og kemisk eksfoliering.

Læs mere om eksfoliering her.

Neogen

Trin 4: Toner/mist

Hvad er toner/mist?

Modsat hvad mange tror, så er en toner ikke en del af rensning. I dette step tilføres huden gode mængder af fugt og næring, efter en god rensning af en oliebaseret rens og derefter vandbaseret rens, der fjerner eventuelt snavs og skidt. Eksfoliering kan man fordel anvendes inden dette step, eller anvende en toner med eksfolierende egenskaber , såsom BHA (beta hydroxy syre) og AHA (alpha hydroxy syre).

Formålet med en toner er at genoprette hudens naturlige pH-værdi efter rens, der er med til at vedligeholde en sund og velfungerende hudbarriere. Dette trin forbereder huden til de næste trin.

Pyunkang yul calming moisture mist 3

Trin 5: Essens

Hvad er en essens?

En essens har en lettere, tyndere, mere vandig konsistens end et serum, men indeholder stadig de samme lækre ingredienser. Essens påføres efter en toner, og tilfører huden et ekstra lag af fugt og hydrering.

En essens kan være målrettet mod en række hudproblemer. Oftest er en essens målrettet mod linjer og rynker, dehydreret og trist hud, samt ujævn hudtone. Derfor vil en essens ofte indeholde ingredienser, der fremmer hudens naturlige cellefornyelse. Dette gør huden blød og giver huden en flot glød.

Cosrx advanced snail mucin power essence

Trin 6: Serum

Hvad er serum?

Et serum kaldes forskellige termer – serum, ampul eller en booster. Serum er målrettet og specialiseret hudpleje med ingredienser, der går ind og takler lige netop de hudproblemer man ønsker at løse.

Serum indeholder højere koncentrationer af aktive ingredienser såsom hyaluronsyre, niacinamid, ceramider, peptider osv. Serum består af små molekyler, der kan penetrere godt i dybden af huden, og hurtigt levere høje koncentrationer af den aktive ingrediens.

Beauty of joseon repair serum ginsengsnail mucin 2

Trin 7: Sheetmasker

Hvad er en sheetmaske?

I de seneste år er sheet masker blevet mere og mere populære, og især i vesten har man fået øjnene op for verdenen af sheet masker. Det er dog ikke en ny opfindelse eller revolution. En sheet maske har i mange år været en naturlig del af den koreanske hudpleje. Det er den perfekte kombination af nem og effektiv hudpleje.

En sheetmaske består af enten et stykke stof, blød hydrogel eller cellulose. Sheetmasken ligger i en essens eller serum, der er den egentlige pleje og indeholder de aktive ingredienser.

Cosrx Propolis Nourishing Magnet Sheet Mask 2

Trin 8: Øjenpleje

Huden rundt om øjet er ekstra fin og sart. Derfor har dette område brug for en god øjencreme og/eller andre plejende produkter, der tilfører ekstra næring og fugt. Øjencremer er ofte mere koncentrerede end ansigtscremer, og indeholder fugtgivende ingredienser, der beskytter den delikate hud omkring øjnene, har anti-aging egenskaber, samt reducere mørke rande.

Find den rigtige øjenpleje her.

Goodal green tangerine vita c eye gel patch

Trin 9: Ansigtscreme

En ansigtscreme er essentiel i hudplejerutinen for at bevare hudens velplejede udseende og fugt. Den er afgørende for, at du ikke føles fedtet, udtørret eller generelt har en irriteret hud. Den helt rigtige ansigtscreme tilføjer nærende ingredienser, der styrker hudens barriere og forbedrer dens elasticitet ved at promovere kollagendannelsen.

Cosrx hydrium moisture power enriched cream

Trin 10: Solcreme (Dag)

Ansigtssolcreme er et essentielt trin til din morgenrutine – også selvom solen ikke skinner! De ultraviolette stråler fra solen, er den ledende faktor i tidlig aldring af huden, som fine linjer, rynker og pigmentpletter. Det er derfor aldrig for tidligt at begynde at bruge ansigtssolcreme på daglig basis.

Find den rigtige solcreme til din hudtype her.

Tocobo bio watery sun cream 2

Trin 10: Sleeping mask (Nat)

Hvem kan ikke lide ansigtsmasker? I Sydkorea har de ansigtsmasker til alle hudproblemer, hudtyper og hudbehov. Derfor er en eller flere ansigtsmasker altid nyttige at have på hylden. Ansigtsmasker har oftest hurtigvirkende og synlige resultater, der gør dem et absolut must-have til alle tænkelige hudproblemer. Disse hudproblemer kunne f.eks. være tørhed, rødme, fine linjer, forstørrede porer eller urenheder.

Hvad er en sleeping maske?

Vælg en sleeping mask, der arbejder i dybden, mens du ligger og sover. Om natten er regenerering af celler på sit højeste, og det er derfor vigtigt, at din hud har den næring, den har brug for, så du vågner op til en silkeblød og velplejet hud om morgenen.

Mizon good night white sleeping mask