De 10 Trin

Produkterne har tager verden med storm på grund af deres naturlige, effektive ingredienser og de hurtige synlige resultater. Ligeledes er produkterne budgetvenlige og indpakningen er ofte smuk og iøjenfaldende.
De 10 trin 800x700

Koreansk 10 trins hudpleje, din hud vil elske det!

Produkterne har tager verden med storm på grund af deres naturlige, effektive ingredienser og de hurtige synlige resultater. Ligeledes er produkterne budgetvenlige og indpakningen er ofte smuk og iøjenfaldende.

Koreansk hudpleje handler om at ”mix and match” de produkter som passer til din hudtype og dine behov. Du vil hurtigt finde nogle favoritter blandt mærkerne og produkterne. Nedenunder kan du se en lille forklaring på hver af de 10 trin.

Alle der prøver 10 trins rutinen, vil på kort tid se en positiv forskel på deres hud. Selvom 6-10 produkter hver morgen og aften lyder af meget, så tager det faktisk ikke så lang tid og din hud vil elske dig for det!

Jeg håber at du vil prøve dig frem og finde dine favoritprodukter!

Trin 1: Oliebaseret rens

Jeg er selv stor fan af ”the double-cleanse”, altså en dobbeltrens, hvor man først starter med et oliebaseret renseprodukt og herefter et vandbaseret renseprodukt. Oliebaserede renseprodukter fjerner super effektivt makeup (også øjenmakeup), solcreme samt overskydende olie fra din hud og efterlader huden blød og fugtet.

Den anmelderroste “All Clean Balm” fra Heimish kan klart anbefales. Den fjerner selv den vanskeligste øjenmakeup, men er samtidig meget mild og skånsom for din hud. Lad dig ikke skræmme af oliebaserede renseprodukter, heller ikke selvom du har uren/fedtet hud, den tilfører ikke huden mere olie, tværtimod hjælper den med at fjerne overskydende olie fra huden.

Heimish all clean balm 1000x1000

Trin 2: Vandbaseret rens

Efter et oliebaseret renseprodukt, anvender du et vandbaseret renseprodukt, f.eks. en renseskum/rensegel, som fjerner det sidste snavs og andre urenheder fra din hud. På denne måde får du renset huden i dybden, ned i porerne, hvilket også afhjælper urenheder i at opstå.

Heimish matcha biome amino acne cleansing foam 150ml 1000x1000

Trin 3: Eksfoliering

Du skal ikke eksfoliere din hud hver dag, især ikke hvis du har meget sensitiv hud, men ved at eksfoliere huden et par gange om ugen hjælper du med til at fjerne de døde hudceller og styrker samtidig fornyelsen af din hud. Huden får fornyet glød og de som døjer med underliggende urenheder, har særligt gavnlig effekt af jævnlig eksfoliering.

Whamisa organic fruits peeling finger mitt sebum care 2

Trin 4: Toner/mist

Koreanske tonere er ikke helt som dem du måske er vant til, de er mere milde og indeholder sjældent alkohol. De hjælper med til at fugte og genoprette hudens naturlige pH balance samt forbereder huden, så den bedre kan optage de efterfølgende produkter.

Pyunkang yul calming moisture mist 3

Trin 5: Essens

Essens, ja hvad er essens? Essens er hjertet i koreansk hudpleje! Essens kan bedst beskrives som en mellemting mellem en toner og en serum, men essens er alligevel noget helt for sig selv.

Essens er pakket med fugtgivende ingredienser og trænger et lag dybere end en toner. Den hjælper samtidig med til fornyelsen af dine hudceller. Essens skal duppes/presses på med hænderne, start med kinderne og arbejde dig opad. 

Din hud vil elske det!

Cosrx advanced snail mucin power essence

Trin 6: Serum

Serum/booster er mere koncentreret end essens. De er som regel målrettet et specifikt hudproblem, f.eks. pigmentering, urenheder, rynker mv. og det bedste ved koreanske serummer er at de ikke koster en formue, her kan alle være med. Dup/pres serum på huden med hænderne.

Beauty of joseon repair serum ginsengsnail mucin 2

Trin 7: Sheetmasker

I koreansk hudpleje anvendes der oftes en maske. Det kunne være en sheetmaske, som er yderst fugtgivende og det ultimative quick fix for din hud. Du oplever umiddelbart efter brug en mere gennemfugtet og bouncy hud.
Sheetmasker er lette at anvende, du lægger blot masken på huden og lader den sidde i ca. 10-20 min. Hvorefter du klapper/dupper resten af essensen ind i huden.

Sheetmaskens essens/serum skal ikke vaskes af igen.

Cosrx Propolis Nourishing Magnet Sheet Mask 2

Trin 8: Øjenpleje

Huden omkring dine øjne er sart og derfor er det vigtigt at du anvender en god øjencreme. Øjencremer er meget koncentrerede cremer, som duppes på rundt ved øjnene. Man kan aldrig starte for tidligt i kampen mod rynkerne!

Goodal green tangerine vita c eye gel patch

Trin 9: Ansigtscreme

Vælg en ansigtscreme som passer til din hudtype og dit behov. Der findes rigtig mange forskellige slags ansigtscremer, gel cremer, lotions, fede cremer mv. men fælles for dem alle er, at de skal hjælpe med til at forsegle fugten i din hud.

Cosrx hydrium moisture power enriched cream

Trin 10: Solcreme (Dag)

Solcreme er vigtigt til din morgenrutine, også selvom solen ikke skinner. Jeg har aldrig selv været særlig glad for solcremer, da jeg følte min hud blev klistret og mere fedtet. Men solcreme er i dag så vigtigt, (også i kampen mod rynker) og jeg har endelig fundet nogle rigtig lette og fugtgivende solcremer, som hverken klistrer eller fedter huden.

Tocobo bio watery sun cream 2

Trin 10: Sleeping mask (Nat)

Vælg en sleeping mask, der arbejder i dybden, mens du ligger og sover. Om natten er regenerering af celler på sit højeste, og det er derfor vigtigt, at din hud har den næring, den har brug for, så du vågner op til en silkeblød og velplejet hud om morgenen.

Mizon good night white sleeping mask