Blogindlæg

Hvad er oliebaseret rens?

En oliebaseret rens er et hudplejeprodukt, der bruges i trin 1 i den koreanske hudplejerutine. Olierens indeholder en blanding af forskellige olier, der opløser og fjerner makeuprester, samt snavs fra huden.

I dette indlæg, kommer vi nærmere ind på funktionen af oliebaseret rens, og hvilken der kan være god til din hudtype.

Fallback Contact
Af Ditte Carline · Opdateret d. 27. februar 2024
Screenshot 2024 02 09 at 11 25 29

Hvad er oliebaseret rens?

En oliebaseret rens er et hudplejeprodukt, der bruges i trin 1 i den koreanske hudplejerutine. Olierens indeholder en blanding af forskellige olier, der opløser og fjerner makeuprester, samt snavs fra huden.

I dette indlæg, kommer vi nærmere ind på funktionen af oliebaseret rens, og hvilken der kan være god til din hudtype.

Hvilken oliebaseret rens skal jeg vælge?

Oliebaseret rens kan inddeles i to forskellige kategorier: En rense balm og en renseolie.

Det, der adskiller de to, er primært konsistensen, og hvordan man anvender dem, men afhænger helt af personlig præference.

 • Cleansing balm: En rensebalm er fast, men smelter og forvandles til en olie-agtig konsistens, når den masseres ind i huden. Rensebalmen smelter ind i huden og fjerner stædigt snavs, vandfast makeup og hudplejerester.
 • Cleansing oil: En renseolie er flydende og ofte mere let i konsistensen. Renseolie forvandles på få sekunder til en skummende emulsion, når den møder vand og efterlader huden med en frisk og fugtig fornemmelse.

Hvad er ”double cleansing”?

Metoden ”double cleanse” stammer fra de 10 trin i den koreanske hudplejerutine. Først bruger man et oliebaseret renseprodukt, der blidt nærmest smelter alt makeup og snavs fra huden. Derefter renser man huden for anden gang og virkelig renser huden i dybden. Efter en dobbelt rens vil huden være renset og klar til de næste trin i din hudplejerutine.

I den koreanske 10-trins rutine er rens opdelt i to trin: oliebaseret rens og vandbaseret rens.

Trin 1: Oliebaseret rens

Anvend først et oliebaseret renseprodukt, der effektivt fjerner vandfast mascara, makeup, solcreme samt overskydende olie fra din hud. Efterlader huden blød og fugtet. Afhjælper også fedtet/uren hud, da olierensen fjerner overskydende olie fra huden og porerne.

Trin 2: Vandbaseret rens

Anvend efterfølgende et vandbaseret renseprodukt, som fjerner snavs, urenheder og overskydende talg fra huden. Efterlader huden perfekt renset uden at udtørre huden.

Læs mere om Trin 2: Vandbaseret rens her.

Hvad er fordelene ved at bruge en oliebaseret rens?

 • Nemt og effektivt
  Fjerner effektivt vandfast makeup, hudplejerester, som f.eks. solcreme og snavs fra hverdagen.
 • Dybderensning af porerne
  En oliebaseret rens vil trænge ned i porerne og fjerne overskydende olie, snavs og urenheder. En renseolie kan også virke talgbalancerende f.eks. ved at eksfoliere huden og komme dybt ned i porerne. MIXSOON Bean Cleansing Oil er yderst populær og kendt på sociale medier, da den netop indeholder porerensende aktiver, som vil opløse overskydende talg, snavs og makeuprester.
 • Fugtgivende
  En oliebaseret rens indeholder ofte en masse nærende olier, som f.eks. jojoba olie, der tilfører ekstra beskyttelse og reparerende pleje, så hudbarrieren genvinder sin styrke og holder på fugten over længere tid.
  Prøv rensebalmen fra PURITO From Green Avokado Cleansing Balm, der indeholder avokado olie, som tilfører nærende vitaminer og omega-fedtsyrer, der bidrager til en elastisk, ungdommelig og strålende hud.

Er det nødvendigt at bruge en olierens?

Hvis man regelmæssigt bruger makeup og solcreme kan en dobbelt rens være meget nyttig, så man er sikker på, at ansigtet er renset inden, at man fortsætter hudplejerutinen.

Hvordan bruger jeg en rensebalm?

Hvordan bruger jeg en rensebalm?

Sådan bruger du en rensebalm

1. Kom en passende mængde rensebalm på tørre hænder og påfør den på panden, kinderne næsen og hagen.

2. Massér rensebalmen godt ind i huden med cirkulære bevægelser.

3. Kom lidt vand på huden. Balmen omdannes til en mælkehvid cremet konsistens, massér i nogle sekunder.

4. Rens af med lunkent vand og forsæt med trin 2 i din hudplejerutine.


Det anvendte produkt i videoen er PURITO From Green Avocado Cleansing Balm og kan købes her.

Hvordan bruger jeg en renseolie?

Hvordan bruger jeg en renseolie?

Sådan bruger du en renseolie

1. Dispensér en passende mængde renseolie (2-3 pump) på dine håndflader.

2. Tilsæt lidt vand for at emulgere olien og påfør den på ansigtet.

3. Massér huden i 30 sekunder og skyl grundigt med lunkent vand. Forsæt med trin 2 i din hudplejerutine.


Det anvendte produkt i videoen er KLAIRS Gentle Black Cleansing Oil og kan købes her

Hvad er den bedste olierens til min hudtype?

De fleste hudtyper tåler at bruge renseolie og rensebalm, men man kan med fordel vælge en renseolie med en formel med ingredienser, som passer til din hudtype og hudproblematik. Husk også altid at udføre en patch test inden brug af produkter for at se, hvordan din hud reagerer.

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål til et produkt eller ønsker vejledning.

Olierens til tør hud

Renseolie er velegnet til tør hud, da den effektivt fjerner snavs og vandfast makeup uden at udtørre huden.

En renseolie, der udover at rense, også tilfører fugt er MIZON Hydrating Deep Cleansing Oil, der er beriget med hyaluronsyre, der leverer dybdegående fugt til de dybere hudlag. Derudover indeholder formlen nærende olie som broccoliolie, grøn te olie, solsikkeolie, olivenolie, der alle er rige på omegafedtsyrer, A og E-vitamin samt antioxidanter.

Er du derimod mere til en rensebalm, så skal du prøve BEAUTY OF JOSEON Radiance Cleansing Balm. Den indeholder hanbang-ingredienser fra traditionel koreansk urtemedicin, som risklidsolie, risfrøvand og fermenterede korn, som er naturligt rig på omegafedtsyrer og probiotika.

Se alle oliebaserede rense til tør hud her.

Renseolie til fedtet hud

Olie og fedtet hud kan godt virke som en dårlig ide, men selv fedtet hud kan have gavn af en olierens. Dette kan nemlig hjælpe til at balancere talgproduktionen og dermed reducere en overproduktion af talg.

Klassikeren HEIMISH All Clean Balm findes nu i en ny, forfriskende og vegansk version: HEIMISH All Clean Balm Mandarin, som indeholder mandarinekstrakt som stjerneingrediens. Rensebalmen dybderenser huden og porerne, fjerner hudplejerester, vandfast makeup, mikropartikler og forurening fra luften, som sætter sig på huden. Formularen er baseret på naturlige vaskeaktiver, som ikke udtørrer huden eller føles sviende i øjnene.

Se alle oliebaserede rense til fedtet hud her.

Renseolie til sensitiv hud

Hvis man har sensitiv hud, skal man altid være forsigtig med produkter, og man kan med fordel vælge milde formler uden hård kemi og duftstoffer, som kan forårsage irritation.

Stjerneingrediensen i renseolien, fra SKIN1004 Madagascar Centella Light Cleansing Oil, er centella asiatica fra Madagaskar, som har en ekstra kraftfuld effekt med lindrende, rødmedæmpende og afstressende effekt, som dæmper inflammation, beskytter og reparerer hudbarrieren, så huden bliver stærk og modstandsdygtig.

Se alle oliebaserede rense til sensitiv hud her.

Renseolie til uren hud

Til uren hud kan en renseolie være gavnlig, men nogle personer kan godt opleve, at det tilstopper porerne og derved forværrer hudtilstanden. Det er derfor vigtigt at vælge en renseolie med en let formel, der ikke tilstopper porerne.

En af vores favoritter til uren hud er BANILA CO. Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying. Rensebalmen indeholder et kompleks af AHA, BHA og PHA, der tilsammen giver en mild eksfoliering og dybderenser huden på overfladen og dybt inde i porerne. Balmen er hyperallergen, og den kan derfor også anvendes af sensitive hudtyper.

Se alle oliebaserede rense til uren hud her.

Renseolie til tilstoppede porer

Hvis man har tilstoppede porer kan en renseolie hjælpe til at balancere talgproduktionen og dermed reducere en overproduktion af talg, som forårsager tilstoppede porer.

Den meget populære og efterspurgte renseolie ANUA Heartleaf Pore Control Cleansing Oil indeholder porerensende aktiver, som effektivt forebygger tilstopning af porerne, ved at opløse overskydende talg, snavs og makeuprester. Renseolien har et rigt indhold af plantebaserede ingredienser, som nærer, fugter og beroliger irriteret hud.

Se alle oliebaserede rense til tilstoppede porer her.

Renseolie til moden hud

Nogle renseolier, som f.eks. MIZON Firming Deep Cleansing Oil, er beriget med hydrolyseret kollagen, der især arbejder med at fugte dybt, minimere linjer/ rynker og skabe en beskyttende barriere på huden for at øge hudens modstandsdygtighed, elasticitet og styrke.

Andre olier, som WHAMISA Organic Flowers Cleansing Oil, indeholder en blanding af beroligende botaniske olier, som hasselnøddeolie, olivenolie, avocado olie og jojobaolie, som effektivt renser tilstoppede porer, fjerner overskydende olie/sebum fra huden og efterlader huden blød, fugtet og smidig.


Se alle oliebaserede rense til moden hud her.

Disclaimer

Hvis du har medicinske spørgsmål, skal du tale med din læge. Dette blogindlæg understøttes af videnskabelige viden og erfaringer, og er blot en guide til oplysning, selvhjælp og gode hudplejerutiner til perioral dermatitis. Indlægget er dog ikke en erstatning for professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling.