Blogindlæg

Hvad er vandbaseret rens?

En vandbaseret rens er en mild og skånsom måde at fjerne snavs og overskydende talg fra hverdagen. Det er en effektiv til at fjerne snavs fra huden uden at strippe huden for dens naturlige olier, som kan ødelægge hudbarrieren. Efter vandbaseret rens, er din hud klar til de næste plejende trin i din hudplejerutine.

Fallback Contact
Af Ditte Carline · Opdateret d. 22. februar 2024
Cleansing foam

Hvad er en vandbaseret rens?

En vandbaseret rens er en mild og skånsom måde at fjerne snavs og overskydende talg fra hverdagen. Det er en effektiv til at fjerne snavs fra huden uden at strippe huden for dens naturlige olier, som kan ødelægge hudbarrieren. Efter vandbaseret rens, er din hud klar til de næste plejende trin i din hudplejerutine.

Hvad er "double cleanse"?

Metoden ”double cleanse” stammer fra de 10 trin i den koreanske hudplejerutine. Først bruger man et oliebaseret renseprodukt, der blidt nærmest smelter alt makeup og snavs fra huden. Derefter renser man huden for anden gang og virkelig renser huden i dybden. Efter en dobbelt rens vil huden være renset og klar til de næste trin i din hudplejerutine.

I den koreanske 10-trins rutine, er rens opdelt i to trin: oliebaseret rens og vandbaseret rens.

Læs mere om trin 1: oliebaseret rens her.

Skal jeg vælge en cleansing foam eller cleansing gel?

Er du i tvivl om du skal bruge en foam, gel eller rensecreme? Vandbaserede rense findes i et hav af forskellige formler og konsistenser, der alle er målrettet forskellige hudtyper.

Hvad er cleansing foam?

En cleansing foam er, som navnet antyder, en renseskum. En renseskum vil rense huden i dybden ved at fjerne overskydende talg og sebum fra porerne.

Renseskum findes med forskellige konsistens, som den helt klassiske cleansing foam, der kommer ud i en tyk pasta-lignede tekstur. Den skummes op med lidt vand i hænderne, og derefter renses huden. PYUNKANG YUL Low pH Pore Deep Cleansing Foam, har en skånsom og mild formulering, der renser porerne i dybden, fjerner døde hudceller og løsriver snavs, makeup og hudplejerester, så huden bliver frisk og ren.

Renseskum kan dog være for hård ved nogle hudtyper. Derfor anbefaler vi ETUDE Soon Jung pH 6.5 Whip Cleanser, som er baseret på 98% naturlige ingredienser og blide renseaktiver, der ikke udtørrer huden. Denne form for renseskum kan også anvendes af de mest sensitive hudtyper, som f.eks. døjer med rosacea.

Læs mere om hvordan du plejer hud med rosacea her.

Hvordan bruger jeg cleansing foam?

Hvordan bruger jeg cleansing foam?

1. Kom en passende mængde rens i håndfladerne og skum op med lidt vand.

2. Påfør skummen i ansigtet og massér i blide, cirkulære bevægelser. Undgå øjen- og læbeområdet.

3. Rens af med lunkent vand, og fortsæt din hudplejerutine.

Det anvendte produkt i videoen er SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule Foam og kan købes her.

Hvad er cleansing gel?

En rensegel har en helt anden konsistens end en renseskum. De har en tyk gele agtig konsistens, og skummer ikke lige så meget som en renseskum. På trods af det manglende skum og bobler, så renser en gele lige så effektivt som en renseskum.

COSRX Advanced Snail Mucin Gel Cleanser, har en mild og skånsom formel, som er yderst velegnet til sensitiv og irritabel hud. Huden renses fri for snavs, makeup og støvpartikler, som styrker hudens naturlige fugtbarriere.

Hvordan bruger jeg cleansing gel?

Hvordan bruger jeg cleansing gel?

1. Fugt ansigtet med lidt vand.

2. Kom en passende mængde gel cleanser på ansigtet, og massér cleansing gelen godt ind i huden i ca. 1 minut.

3. Rens af med lunkent vand, og forsæt din hudplejerutine.

Det anvendte produkt i videoen er PURITO Defense Barrier pH Cleanser og kan købes her.

Hvad er cleansing water/micellar Water?

Cleansing water, micellar water og rensevand, er en praktisk og effektiv måde, at rense huden på, uden brug af vand. Dette gør cleansing water velegnet til at tage med på rejsen, hvor man måske ikke lige har vand til rådighed. Rensevand er også velegnet til personer med sensitiv hud, der døjer med irritationer ved brug af traditionelle vandbaserede renseprodukter. COSRX Low pH Niacinamide Micellar Cleansing Water, er formuleret med niacinamid og zink PCA, som reducerer overdreven talgproduktion og forebygger tilstopning af porerne. Dette forebygger udbrud i form af bumser og hudorme, samtidig med at porerne mindskes og holdes fri for overskydende talg.

Cleansing water anvendes med f.eks. en vatrondel, som KLAIRS Toner Mate 2 In 1 Cotton Pad, der er lavet af 100% bomuld og fnugfrie. De kan med fordel anvendes sammen med MIZON One Step Cleansing Water, som er det perfekte valg til travle morgener eller aftener, hvor renseprocessen skal gå lidt hurtigere. Rensevandet fjerner effektivt snavs, mikropartikler, hudplejerester og makeup uden at irritere eller udtørre huden. Formularen er oliefri og indeholder micellar-partikler som har øjeblikkelig renseeffekt.

Hvordan bruger jeg cleansing water/micellar water?

Hvordan bruger jeg cleansing water/micellar water?

1. Mæt en vatrondel med cleansing water.

2. For at fjerne genstridig makeup skal du trykke den gennemvædede vatrondel mod din hud i et øjeblik for at opløse makeuppen i dybden. Herefter laver du lette strøg for at fjerne makeup’en helt.

3. Gentag processen et par gange indtil alt makeup er renset af.


Det anvendte produkt i videoen er COSRX Low pH Niacinamide Micellar Cleansing Water og kan købes her.

Hvad er cleansing milk/cleansing cream?

Rensemælk og rensecreme har en cremet konsistens, der mildt renser huden, oftest uden hårde sulfater. De er bedst til meget sensitiv, tør hud, der renser huden blidt.

MIZON Youth Cleansing Milk, har en rig og nærende formular uden udtørrende sulfater, og er udelukkende baseret på skånsomme og naturlige renseaktiver, som beskytter og plejer hudbarrieren og forhindre fugttab under og efter rensning af huden.

REAL BARRIER Cream Cleansing Foam, har en hudvenlig pH, og formuleret uden hårde sulfater. Den er baseret på rensende elementer fra solsikke- og mandelolien.

Hvordan bruger jeg cleansing milk/cleansing cream?

1. Kom en passende mængde rensemælk i håndfladerne og fordel den ved at gnide hænderne mod hinanden.
2. Påfør rensemælken på huden og brug fingrene til at massere i blide cirkulære bevægelser i 1 min eller indtil makeup og snavs er opløst
3. Rens af med lunkent vand og fortsæt din hudplejerutine.

Vandbaseret rens til tør hud

Til tør hud, er det vigtigt at vælge en rens med milde og fugtgivende ingredienser. HARUHARU WONDER Black Rice Moisture 5.5 Soft Cleansing Gel, er formuleret med milde og skånsomme ingredienser der renser, beskytter og balancerer huden med en pH på 5.5, der er kompatibel med hudens egen syrekappe. Renser huden fri fra snavs, hudplejerester og make-up med naturlige renseaktiver fra kokosnødder, der ikke udtørrer huden.

Se alle vandbaserede rense til tør hud her.

Vandbaseret rens til fedtet hud

Til fedtet hud kan man med fordel vælge en vandbaseret rens, der indeholder aktive ingredienser, som salicylsyre, der kan regulere talgproduktionen, og dermed reducere overskydende olie og tilstoppede porer. ISNTREE Green Tea Fresh Cleanser, indeholder et patenteret ”anti sebum P”, som regulerer hudens fedtproduktion, og skaber en forbedret balance i fugt- og talgniveauet.

Se alle vandbaserede rense til fedtet hud her.

Vandbaseret rens til tilstoppede porer

Til tilstoppede porer kan man med fordel vælge en vandbaseret rens, der er dybderensende, hydrerende og antibakteriel, som rensegelen VILLAGE 11 FACTORY Active Clean Gel Cleanser - en målrettet hudplejeserie der er skræddersyet til at pleje kombineret/fedtet hud med tendens til akne. Active Clean Serien indeholder effektive aktiver som AHA og BHA, som både fjerner døde hudceller på overfladen og opløser talg dybt i porerne, for at mindske tilstopninger og forebygge udviklingen af bumser og hudorme.

Se alle vandbaserede rense til tilstoppede porer her. 

Vandbaseret rens til sensitiv hud

Cleansing foam og cleansing gel kan være for hård ved nogle hudtyper. Derfor anbefaler vi ETUDE Soon Jung pH 6.5 Whip Cleanser, som er baseret på 98% naturlige ingredienser og blide renseaktiver, der ikke udtørrer huden. Denne form for renseskum kan også anvendes af de mest sensitive hudtyper, som f.eks. døjer med rosacea. Læs mere om hvordan du plejer hud med rosacea her.

Se alle vandbaserede rense til sensitiv hud her.

Vandbaseret rens til uren hud

Til uren hud kan man med fordel vælge en ansigtsrens, der modvirker urenheder. SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Foam, der indeholder AHA, som afhjælper urenheder på overfladen og modvirker tørre hudflager. BHA udrenser porerne og fjerner overskydende talg. PHA eksfolierer også, men er derimod mere effektiv til at fugtbevare, hvilket mindsker chancen for irritation imens huden eksfolieres.

Se alle vandbaserede rense til uren hud her. 

Vandbaseret rens til moden hud

Til moden hud kan man med fordel anvende en vandbaseret rens, som indeholder gode nærende ingredienser. MARY & MAY White Collagen Cleansing foam, er et multifunktionelt renseskum, som indeholder 46,6% kollagen og 1% niacinamid. Cleanseren fjerner effektivt snavs, makeup, produktrester og mikropartikler samtidig med, at den tilfører foryngende proteiner og vitaminer, der udglatter huden og forbedre hudens tekstur.


Se alle vandbaserede rense til moden hud her.