Blogindlæg

surisuri's guide til kropsakne

Kropsakne og uren hud er et almindeligt fænomen og undersøgelser viser, at det har tendens til at ramme flere mænd end kvinder. Uanset hvem det rammer, så kan det være utrolig hæmmende at døje med uren hud og kropsakne.

Fallback Contact
Af Demet Karaca, produktspecialist · Opdateret d. 5. juni 2024
Benton refresh by cica body wash 350 ml 2 aspect ratio 800 600 800x588

Hvad er kropsakne?

Kropsakne kan have mange former, alt fra fra milde tilfælde til betændelse og cystedannelse. Akne eller bumser på kroppen er i princippet ikke anderledes end de bumser eller akne man får i ansigtet. Det er nemlig samme proces, der sker – huden producerer for meget fedt! Da huden i ansigtet og på kroppen har forskellige tykkelser, er der dog andre behandlingsmuligheder når det drejer sig om kropsakne. Ofte vil hudpleje til kroppen indeholde en større koncentration af aktiver stoffer, som effektivt vil forebygge og mindske akne.

Hvem kan få kropsakne?

Kropsakne kan ramme alle. Kropsakne og uren hud er et almindeligt fænomen og undersøgelser viser at det har tendens til at ramme flere mænd end kvinder. Men uanset hvem det rammer kan det være utrolig hæmmende at døje med uren hud og kropsakne.

Hvorfor får man akne på kroppen?

Akne opstår fordi porerne i huden tilstoppes grundet en øget talgproduktion som derved øger risikoen for infektion og bakteriedannelse. Det er særligt akne-bakterien P.acnes, som spiller den største rolle i udviklingen af akne, da den elsker hudfedt og trives i lukkede miljøer som porerne. Hvis ikke huden renses og plejes med de de rigtige produkter, kan P.acnes hænge ved og endda danne nye kolonier på kroppen, som kan både kan være smertefuldt og irriterende.

Andre faktorer, der kan påvirke kropsakne:

  • Sved – særligt under træning (indeholder salte og næringsstoffer som aknebakterier trives godt i)
  • Snavs (døde hudceller, som kan bidrage til tilstopning af porerne) – fjernes effektivt med AHA/BHA.
  • Friktion (tætsiddende tøj, som “slider” på huden og visse stof-typer som polyester, der ikke er svedabsorberende). Vælg i stedet bomuld og løst-siddende tøj under behandlingen

Hvordan behandles kropakne?

Huden og porerne skal holdes rene og åbne, så der ikke hober sig talg/snavs op i porerne. Dette kan man gøre ved at sørge for at anvende en daglig hudplejerutine, da de fleste former for uren hud og kropsakne kan afhjælpes ved hjælp af den rette rutine og de rette produkter.

Til behandling og forebyggelse af kropsakne har vi fokus på:

  • Eksfolierende aktiver, som opløser og fjerner overskydende hudfedt og mindsker tilstopning
  • Antibakterielle og anti-inflammatoriske ingredienser, der mindsker bakterier, rødme og irritation
  • Lindrende aktiver, der beroliger huden og fremskynder helingsprocessen
  • Genopbyggende og reparerende ingredienser, der forebygger ardannelse og farveforskelle efter udbrud

Se vores bedste produkter til at bekæmpe og forebygge kropsakne

Disclaimer: Hvis du har medicinske spørgsmål omkring din hudtilstand, skal du tale med din hudlæge. Dette blogindlæg understøttes af videnskabelige viden og erfaringer, og er blot en guide til oplysning, selvhjælp og gode hudplejerutiner til kropsakne. Indlægget er dog ikke en erstatning for professionel og medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling.