Blogindlæg

Ingrediens fokus: Matcha

Matcha og grøn te stammer begge fra planten Camellia Sinensis, men dyrkes forskelligt.

Grøn te dyrkes under solen, og har en mere brunlig grøn farve. Matcha vokser i skyggen, og bevarer på den måde sin livlige grønne farve, som matcha pulveret er kendt for at have.

Fallback Contact
Af Demet Karaca, produktspecialist · Opdateret d. 5. juni 2024
Heimish matcha biome aspect ratio 800 600 800x588

Matcha VS Grøn te 

Matcha og grøn te stammer begge fra planten Camellia Sinensis, men dyrkes forskelligt.
Grøn te dyrkes under solen, og har en mere brunlig grøn farve. Matcha vokser i skyggen, og bevarer på den måde sin livlige grønne farve, som matcha pulveret er kendt for at have. Matcha vokser i skyggen for at bevare det høje niveau af chlorophyll, der giver matcha sin rige grønne farve. Grøn te skæres og indsamles med maskine, og derefter tørret, for at stoppe gæringsprocessen. Matcha bliver derimod nøje udvalgt og håndplukket for at de bedste blade bliver valgt. Grene og bladribber fjernes fra bladene, og derefter kvast til matcha pulver. 

Hvilke egenskaber har matcha?

Ligesom grøn te, så er matcha fyldt med stærke antioxidanter, der reducerer tidlige aldringstegn, som fine linjer og rynker. Derudover er matcha også irritationsdæmpende, anti-inflammatorisk og modvirker betændelse, hvilket egner sig godt til akne-præget hud.

De stærke antioxidanter virker anti-inflammatorisk, hvilket vil modvirke rødme og irritation. Matcha vil også være med til at balancere hudens fedt- og fugtniveau, som er perfekt til dehydreret og fedtet hud.

Hvem kan anvende produkter med matcha?

Produkter med matcha kan anbefales og anvendes af alle hudtyper, men er især gode til fedtet/kombineret/dehydreret hud.