Blogindlæg

Ingrediens fokus: Lakridsrod

Lakridsrodsekstrakt er rig på vitaminer og flavonoider, som tilfører huden en masse næring, samtidig med at den virker talgregulerende og genopretter en optimal fugtbalance, så huden fremstår mindre fedtet og porerne mindre synlige.

Fallback Contact
Af Demet Karaca, produktspecialist · Opdateret d. 5. juni 2024
Ac well licorice balancing advance serum aspect ratio 800 600 800x588

Hvad er lakridsrod? 

Lakridsrodsekstrakt er kendt for sine anti-inflammatoriske egenskaber, som er med til at berolige huden og forebygger overfølsomhed.

Lakridsrodsekstrakt er rig på vitaminer og flavonoider, som tilfører huden en masse næring, samtidig med at den virker talgregulerende og genopretter en optimal fugtbalance, så huden fremstår mindre fedtet og porerne mindre synlige.

Lakridsrod er også en super effektiv ingrediens til at give en mere ensartet hud og hjælper derfor på solskader, mindre at og pigmenteringer.

Hvilke egenskaber har lakridsrod?

Lakridsrod hjælper på at fjerne mørke pletter på huden, de mørke pletter skyldes overskydende produktion af melanin, som kan være forårsaget af hormonelle forandring, hudskader, og sol eksponering. Lakridsrod indeholder aktivet liquiritin som hjælper hjælper med at fjerne eksisterende mørke pletter og udjævner hudens teint ved at sprede og fordele melaninet.

Lakridsrod har ligeledes anti-inflammatoriske egenskaber og kan derfor også anvendes til behandling af eksem og lindre og berolige betændt og irriteret hud.

Ligesom andre plantebaserede ekstrakter er lakridsrod også berømt for dens antioxidantrige komponenter. Lakridsrod virker ligeledes opstrammende på huden og forbedre hudens fasthed samtidigt med at den beskytter huden mod ældning.

Hvem kan anvende lakridsrod?

Lakridsrod og lakridsrodsekstrakt kan generelt anbefales til alle hudtyper, især hvis man ønsker at afhjælpe hyperpigmentering, ujævnheder og ar.

Hvordan anvender jeg lakridsrod i min hudplejerutine?

Produkter med lakridsrod kan anvendes dagligt, både morgen og aften. Man skal blot være opmærksom på at hvis man anvender produkter der indeholder lakridsrod i dagtimerne at man så skal huske at bruge solfaktor!

Acwell Licorice pH Balancing-serien

Den populære Licorice pH Balancing serie fra Acwell indeholder både lakridsrodsektrakt og lakridsvand, som fugter, lysninger og ensarter hudtonen, så den fremstår mere jævn og glat. Formuleret med antioxidantrige Pycnogenol®, som indeholder et patenteret kompleks med fyrbarkekstrakt som stjerneingrediens, der opfanger og fastholder fugt, udfylder linjer og virker opstrammende på træt hud.

Isntree Hyaluronic Acid-serien med hyaluronsyre og lakridsrod

Indeholder MultiEx BSASM Plus, som er en patenteret ingrediens, der består af en sammensætning af 7 forskellige typer planteekstrakter: grøn te der tilfører huden masser af antioxidanter, lakridsrod der virker anti-inflammatorisk, kamille der virker beroligende, rosmarin der virker rensende og opstrammende, japansk pileurt der har anti-age egenskaber, centella asiatica der fremskynder celledelingen, samt havestokrose, der blødgører og hydrerer huden.