Blogindlæg

Ingrediens fokus: C-vitamin

C-vitamin også kendt som L-ascorbinsyre er en legendarisk ingrediens i hudplejeverdenen. Faktisk vil nogle vove at påstå, at C-vitamin er en “holy grail” indenfor alt hvad der er er hudplejerelateret, og det er der god grund til.

Fallback Contact
Af Demet Karaca, produktspecialist · Opdateret d. 3. august 2023
Jumiso all day vitamin brightening balancing facial serum 3 aspect ratio 800 600 800x588

Hvad er C-vitamin?

C-vitamin også kendt som L-ascorbinsyre er en legendarisk ingrediens i hudplejeverdenen. Faktisk vil nogle vove at påstå, at C-vitamin er en “holy grail” indenfor alt hvad der er er hudplejerelateret, og det er der god grund til.

Du kan få C-vitamin via din kost, da C-vitamin også er at finde i flere forskellige frugter og grøntsager, men det er ikke den eneste måde at nyde godt af dets fordele for hudens sundhed – det er meget brugt i hudplejeprodukter.

Tilføjelsen af C-vitamin til din hudplejerutine vil ensarte huden, mindske pigmentering og ar, øge kollagensyntesen, reducere fine linjer og rynker samt virke udglattende og opstrømmende på huden, så huden vil få en ungdommelig glød.

Beskytter huden mod skadelige frie radikaler og hudskader forårsaget af soleksponering.

Hvad hjælper C-vitamin på?

Som antioxidant er en af ​​C-vitamins hovedfunktioner at beskytte huden. C-vitamin beskytter huden mod skadelige frie radikaler som er forårsaget af UV-eksponering. C-vitamin beskytter huden vil at fjerne disse frie radikaler, hvilket holder huden synd og forbedre synlige ældningstegn.

C-vitamin har også en vigtig rolle i kollagensyntesen, da kollagen giver støtte og struktur til huden, men det nedbrydes med alderen og det forårsager rynker og fine linjer og der er C-vitamin en vigtig faktor i genopbygningen af hudens kollagen niveau.

C-vitamin er også nyttigt til at ensarte huden og fjerne mørke pletter, mindske pigmentering og ar.

Hvem kan anvende C-vitamin?

Uanset om din hud er tør, fedtet eller kombineret, er C-vitamin gavnligt for din hud sundhed og hjælper den til at se og føles sundere og se yngre ud længere.

C-vitamin absorberes direkte i de øverste lag af huden, hvilket gør at det med de samme går igang med at udglatte, reducere fine linjer, mørke pletter, pigmentering og ar og beskytte mod skadelige frie radikaler.

Der findes mange forskellige hudplejeprodukter som indeholder C-vitamin, men de mest populære produkter er ansigtscreme og serum.
Serum er mere koncentreret end fugtighedscreme og trænger lettere ind i huden. Selv serummer og cremer der har lave koncentrationer af C-vitamin (under 1%) vil stadig give antioxidantbeskyttelse og beskytte huden.

Hvordan anvendes C-vitamin?

Uanset din hudtype, er det vigtigt at teste C-vitamin, før du gør det til en del af din almindelige hudplejerutine. Start med at påføre C-vitamin hver anden dag eller med få dages mellemrum i starten og arbejd derefter op i hyppighed for at undgå potentiel rødme og irritation.

C-vitamin er generelt sikkert at anvende for de fleste hudtyper, men hvis du døjer med meget sensitiv hud kan der godt opstå en reaktion ved brug af C-vitamin.

Husk!
 Uanset din hudtype, er det vigtigt at teste C-vitamin, før du gør det til en del af din almindelige hudplejerutine. Start med at påføre C-vitamin hver anden dag eller med få dages mellemrum i starten, og arbejd derefter op i hyppighed for at undgå potentiel rødme og irritation.

Some By Mi Yuja Niacin 30 Days Miracle

Yuja Niacin-serien indeholder et højt indhold af koreansk Goheung yuja-ekstrakt, er en citrusfrugt, der er fyldt med c-vitamin, og kendt for at stimulere kollagen produktionen. Indeholder også niacinamid, der kombineret med yuja-ekstrakt, er en enestående formulering, som effektivt reducerer pigmenteringer, ar, fine linjer/rynker, jævner hudens tone og forbedrer elasticiteten.

Goodal Green Tangerine

Serien indeholder koncentrerede mængder af C-vitamin udvundet fra mandarinfrugten, green tangerine. C-vitamin er videnskabeligt bevist som en effektiv anti-aging ingrediens, hvilket skyldes dens kraftfulde antioxidanter, der forhindrer frie radikaler, som bl.a. er skyld i at fremme hudens ældningstegn. C-vitamin er derfor effektivt til at forebygge rynker, samt udjævne hudtonen og modvirke pigmentering.