Serum/ampul

Serum er et koncentreret produkt, der indeholder gode aktive ingredienser, der trænger dybt ned i huden. Serum er ofte mere koncentreret end en essens, og har derfor også en tykkere konsistens.

Dertil er et serum målrettet et specifikt hud problem. Det kan være linjer og rynker, urenheder pigmenteringer mm.

0.1% Retinol Youth Serum 1025 Dokdo Ampoule 33 Ampoule Pad Active Clean Serum AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum All Day Vitamin Brightening & Balancing Facial Serum All Day Vitamin Pure C 5.5 Glow Serum All Day Vitamin VC-IP 1.0 Firming Serum Birch Moisture Boosting Serum Black Rice Botanical 2GF Ampoule Black Rice Serum Black Snail Collagen Serum Blue Youth Activating Drop Brightening Blemish Care Serum C-Niacin Toning Ampoule Calming Moisture Serum Calming Serum Green Tea + Panthenol Centella 4% TXA Dark Spot Go Away Serum Centella Asiatica Serum Cicaluronic Serum Collagen 100 Serum Collagen Ampoule Dark Spot Correcting Glow Serum Dermalogy Real Ferment Micro Serum

Hvad er et serum?

Et serum kaldes forskellige termer – serum, ampul eller en booster. Serum er målrettet og specialiseret hudpleje med ingredienser, der går ind og takler lige netop de hudproblemer man ønsker at løse.

Serum indeholder højere koncentrationer af aktive ingredienser såsom hyaluronsyre, niacinamide, ceramide, peptider osv. Serum består af små molekyler, der kan penetrere godt i dybden af huden, og hurtigt levere høje koncentrationer af den aktive ingrediens. På grund af dets høje koncentration tager det derfor kortere tid at se resultater. Serum er ofte af en tykkere konsistens end en essens, der er mere vandig i konsistensen.

Efter en lækker essens (trin 5), masseres en mængde serum let ind i huden, og duppes nænsomt med håndfladerne. Derefter er huden klar til en god ansigtscreme, der forsegler alle fugten og de gode ingredienser.

Hvornår skal serum anvendes?

Serum skal bruges som det sidste trin inden du tilføjer fugt til huden i form af ansigtscreme, ansigtsolie og solfaktor, hvor serummen har de optimale betingelser for at trænge ordentligt ind og have sin optimale virkning på huden. Et serum skal helst anvendes dagligt for optimal virkning og effekt og gerne både morgen og aften.

Hvordan virker et serum?

Et serum er en meget koncentreret form for hudpleje som indeholder en masse aktive og virksomme ingredienser. Det høje indhold af aktive ingredienser er det som giver serummet sin virkning. Serummets høje koncentration er også det som sikre at man hurtigt efter tilføjelse af et serum til sin hudplejerutine vil se resultater på huden.

Kan man erstatte en ansigtscreme med et serum?

Det anbefales ikke at erstatte ansigtscreme med serum, fordi de to produkter er formuleret forskelligt. Et serum indeholder mindre molekyler, der er skabt til at nå ned i hudens dybde. En ansigtscreme er derimod mere okklusiv, idet den danner en barriere på huden, der holder på fugten og alle de gode nærende ingredienser, som huden er blevet beriget med.

Hvilken serum skal man vælge?

Der findes rigtig mange forskellige serummer og der findes heldigvis en til ethvert behov eller hudproblematik som man ønsker at have fokus på, så det er bare at vælge hvad man vil fokusere på også vælge et serum ud fra dette.

Målrettet pleje med serum

Serum findes i alle afskygninger til alle hudtyper og hudproblemer. Derfor kan man med fordel undersøge, om man har nogle problematikker, som man ønsker at forbedre, når man væger et serum. Og ligesom alle andre produkter, kan ens hudtype også have brug for en ingrediens mere, end andre hudtyper.

En tør hud vil typisk have brug for mere en blot en ansigtscreme. Her vil et serum kunne tilføre antioxidanter, som giver mere fugt oveni ansigtscremen. Pyuankang Yul Moisture Serum er et alsidigt fugtgivende serum, der vedligeholder hudens olie-fugtbalance og forebygger udtørring. Denne serum er tilført Barberry root ekstrakt, som reducerer hudens temperatur og beroliger irriteret hud. Samtidig er der tilført olivenolie, der giver en intens fugtgivende effekt og forebygger tørhed.

Den modne hud har brug for de rigtige ingredienser for at forebygge linjer og rynker, samt bevare elasticiteten i huden. Her vil blandt andet Klairs Rich Moist Soothing Serum være ideel, da den er pakket med hyaluronsyre og indeholder diverse planteekstrakter, såsom Centella Asiatica og lakridsrodsekstrakt. Det har evnen til at fugte din hud i dybden og vil samtidig fastholde den i lang tid. Hyaluronsyren slukker hudens tørst, og giver en mindskning af linjer og irritationer. Udover at have utrolige anti-ageing og fugtende egenskaber, så virker den også beroligende og helende i kombination med de mange planteekstrakter.

Til uren hud vil Some By Mi 30 Days Miracle Serum kunne gøre en forskel. Den indeholder AHA (alphahydroxy syre), der afhjælper urenheder på overfladen og modvirker tørre hudflager, samt BHA (betahydroxy syre), der eksfolierer porerne i dybden, og fjerner overskydende talg. Den indeholder også den mere blide eksfolierende syre, PHA (polyhydroxy syre) og niacinamide. Dette serum indeholder også en stor koncentration af Tea Tree Oil, som er populær for dens antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. Udover at bekæmpe urenheder, så indeholder den også over 14% Centella Asiatica ekstrakt, som er utroligt fugtgivende, beroligende og helende.