Blogindlæg

surisuri's guide til strawberry legs/jordbær ben

Jordbær hud opstår, når porerne eller hårsækkene tilstoppes med døde hudceller, talg, snavs og bakterier. Det viser sig, som små sorte eller rødlige prikker på benene, som kan blive mørkere, hvis porerne ikke renses.

Fallback Contact
Af Demet Karaca, produktspecialist · Opdateret d. 3. august 2023
Jordbaer hud 03 1 scaled aspect ratio 800 600 800x588

Hvad er strawberry legs/jordbær ben?

Jordbær hud opstår, når porerne eller hårsækkene tilstoppes med døde hudceller, talg, snavs og bakterier. Det viser sig, som små sorte eller rødlige prikker på benene, som kan blive mørkere, hvis porerne ikke renses og forsat udsættes for luft, specielt efter barbering.

Hvordan slipper jeg af med strawberry legs/jordbær ben?

Det er en god ide at eksfoliere jævnligt med BHA (f.eks. salicylsyre) som er den mest effektive syreform til dybderens af porerne og særligt til opløsning af talg og andre fedtopløslige stoffer som kan tilstoppe porerne.

Glycolsyre og lactic acid er derimod fantastiske til at fjerne døde hudceller på overfladen, som forfiner hudens struktur og sørger for at der er friske hudceller hele tiden. Udover syrer, er fugt en vigtig faktor til at forebygge tør hud og jordbær ben. Så masser af fugt i form af hyaluron og glycerin samt fugtbevarende og nærende olier er vejen frem!

Forebyggelse af irritation/rødme/inflammation:

  • En huskeregel som er god at have i tankerne er, at barbere “med hårene” og ikke “imod hårene”. Det skaber mindst mulig irritation og rødme.
  • Jævntligt desinfektion af epilator da der kan gro bakterier og spredes under barbering, hvilket kan give mere inflammation i porerne.

Vi anbefaler til sensitiv & tør hud

Vi anbefaler til normal, kombineret & sensitiv hud

Disclaimer: Hvis du har medicinske spørgsmål omkring din hudtilstand, skal du tale med din hudlæge. Dette blogindlæg understøttes af videnskabelige viden og erfaringer, og er blot en guide til oplysning, selvhjælp og gode hudplejerutiner til strawberry legs/jordbærben. Indlægget er dog ikke en erstatning for professionel og medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling.