Blogindlæg

Hvad er pigmentering?

Hyperpigmentering, mørke pletter eller alderspletter – kært barn har mange navne. Mørke farveforandringer i huden kan være en kosmetisk gene for rigtig mange mennesker, og kan desuden ramme alle kvinder og mænd i alle aldre.

Fallback Contact
Af Demet Karaca, produktspecialist · Opdateret d. 3. august 2023
Mizon real vitamin c ampoule 2 aspect ratio 800 600 800x588

Hvad er pigmentering?

Hyperpigmentering, mørke pletter eller alderspletter – kært barn har mange navne. Mørke farveforandringer i huden kan være en kosmetisk gene for rigtig mange mennesker, og kan desuden ramme alle kvinder og mænd i alle aldre.

Hormonelle ubalancer, genetik, solskoldning, bivirkning af medicin, akne m.v. kan bidrage til at huden kan få en overdreven melaninproduktion, som kan føre til farveforandringer.

Hos surisuri får vi rigtig mange henvendelser vedrørende hudpleje til pigmenteringer, og vi ved at en forkert hudplejerutine desværre kan forværre pletterne. Derfor får I nu vores allerbedste anbefalinger til produkter, som kan være med til at forebygge nye pigmenteringer, og samtidig udjævne hudtonen, så pletterne fremstår mindre synlige.

Ved meget svære tilfælde af pigmenteringer anbefaler vi altid at du bliver set hos en dermatolog.

Syre & peeling

En syrepeeling 1-2 gange i ugen vil eksfoliere hudens yderste lag, og give bedre betingelser for at dine hudplejeprodukter trænger bedre ind og arbejder aktivt.

Syre er derfor uundværligt til forebyggelse og forbedring af pigmentpletter. Det samme gælder for din daglige renserutine. Dybderens er nøglen til at fjerne skidt og snavs, som vil åbne op for absorberingen af dine produkter.

Niacinamid

En multifunktionel ingrediens, som forbedrer ujævnheder, og har en kæmpe rolle i at reparere hudskader som f.eks. er forårsaget af solen.

En nøgleingrediens til at forebygge pigmentering!

C-vitamin

C-Vitamin er et af de få ingredienser, som faktisk kan forebygge misfarvning, og ‘viske’ lette pigmenteringer væk. Det gør den ved at hæmme et enzym, som katalyserer produktionen af melanin og stopper de reaktioner, der forårsager ujævn pigmentering.

En enestående ingrediens, der lysner op og giver en mere ensartet og klar hudtone.

A-vitamin

A-vitamin er et af de stærkeste ingredienser til forebyggelsen af bl.a. urenheder, og dermed også begyndende pigmenteringer forårsaget af akne.

Vitaminet aktiverer også hudens cellefornyelse, så døde hudceller løsrives hurtigere, hvilket bidrager til at ensarte og udglatte huden.

Hvordan forebygger jeg pigmentering?

Solcreme er den allerbedste forebyggelse mod pigmenteringer. Den er både med til at beskytte din hud mod nye pigmentforandringer og forhindrer samtidig at eksisterende pletter bliver endnu mørkere!

Gå efter en bredspektret solcreme med høj SPF – gerne 50+, og brug den dagligt, også gerne flere gange om dagen.

Disclaimer: Hvis du har medicinske spørgsmål omkring din hudtilstand, skal du tale med din hudlæge. Dette blogindlæg understøttes af videnskabelige viden og erfaringer, og er blot en guide til oplysning, selvhjælp og gode hudplejerutiner til pigmentering. Indlægget er dog ikke en erstatning for professionel og medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling.