Blogindlæg

Hvad er fungal acne?

Har du prøvet alt for at behandle din akne, men alligevel har en oplevelse af, at intet virker?  Det er måske slet ikke akne - i hvert fald ikke den traditionelle af slagsen, som er forårsaget af bakterier. Det er meget muligt, at du har fungal acne.

Fallback Contact
Af Demet Karaca, produktspecialist · Opdateret d. 16. april 2024
Benton tea tree cleansing water 3 aspect ratio 800 600 800x588

Hvordan opstår fungal acne?

Svampen elsker talg, som giver rigtig gode vækstbetingelser. Selvom vi til en vis grad kan mindske hudens talgniveau med hudplejeprodukter, er den også påvirket af vores livsstil, vejret og kostvaner.

En øget talgudskillelse og forværring af Malassezia kan skyldes et eller flere af nedenstående faktorer:

 • Visse sygdomme som diabetes, stofskifte- og hormonelle ubalancer
 • Stress
 • Sved, varmt og fugtigt vejr
 • Olierige hudplejeprodukter
 • Menstruationscyklus og/eller graviditet

Hvordan genkender jeg fungal acne?

 • Du er ung voksen
  Alle kan få fungal acne, men det er mere almindeligt hos personer mellen 20-30 år.

 • Intet virker
  Du har prøvet alle de klassiske anti-akne produkter, antibiotika og måske endda også receptpligtige cremer fra apoteket, men uden forbedring.

 • Din hud har let ved at bryde ud
  Selv lette tonere og skånsomme fugtighedscremer gør din hud værre. Du er kommet til et punkt, hvor du er bange for at prøve et nyt hudplejeprodukt, fordi du ved, at det vil give dig flere bumser.

 • Kløende hud
  Fungal acne er ofte kløende (hos 80%) og er ikke kun lokaliseret i et afgrænset område. Faktisk kan det også forekomme på bryst, ryg og skuldre, mens traditionel akne for det meste kun ses i ansigtet.

 • Udseende
  Fungal acne ser lidt anderledes ud end bumser og hudorme. De er normalt små i diameteren (1-2 mm.), hvor buler og pustler oftest er af samme størrelse og form. Akne forårsaget af bakterier har generelt en mere individuel form og størrelse, hvor du oftest kan have en stor bums sideliggende med en meget mindre bums. Derudover er der oftest pus i fungal acne, som har en hvidlig/gullig farve.

Hvad anbefaler I mod fungal acne?

Det kan være en jungle at gennemlæse ingredienslister og holde øje med hvad der er godt eller skidt for din hud, hvis du døjer med fungal acne.

For at gøre det lidt mere overskueligt, har vi håndplukket vores bedste produkter til at pleje fungal acne. Produkterne er udvalgt med omhu baseret på teoretisk viden og gennemlæsning af ingredienslister, men er samtidig også baseret på gode erfaringer og kundefeedbacks om forbedring af fungal acne vha. nedenstående produkter.

Sammensæt din egen hudplejerutine med de produkter, som virker mest tiltalende for dig. Produktbeskrivelserne er uddybet på webshoppen og du kan tilgå hver beskrivelse, ved at trykke på selve produktlinket her i bloggen.

Disclaimer:
Hvis du har medicinske spørgsmål omkring din hudtilstand, skal du tale med din hudlæge. Dette blogindlæg understøttes af videnskabelige viden og erfaringer, og er blot en guide til oplysning, selvhjælp og gode hudplejerutiner til fungal acne. Indlægget er dog ikke en erstatning for professionel og medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling.